Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki drobiowe z wędzonym boczkiem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8185
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 420
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8185
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 420
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Każdy filet rozetnij na płat. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Mięso przykryj folią, włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Połowę boczku pokrój w kosteczkę, wysmaż go na suchej patelni. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia. Suszone pomidory posiekaj. Wymieszaj z boczkiem podsmażonym z cebulą i czosnkiem. Rozłóż na mięsie. Zwiń. Owiń resztą boczku, zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki, smaż ok. 12 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron. Podawaj z surówką.Źródło: Naj