Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki nadziewane mielonym"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry tak, aby otrzymać 5 kotlecików. Plastry mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Każdy plaster posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz musztardą.
Cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w słupki. Do miski włóż mielone mięso, dodaj cebulę oraz jajko, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze schabu rozłóż mięso mielone oraz ogórki. Zwiń, formując roladki. Zepnij je wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela an gielskiego, zagotuj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż roladki, obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Mięso przełóż do wrzącego bulionu. Duś na średnim ogniu pod przykryciem 40-60 min. Podawaj z warzywami i plackami ziemniaczanymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 450 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie