Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki nadziewane mielonym"
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2610
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2610
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry tak, aby otrzymać 5 kotlecików. Plastry mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Każdy plaster posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz musztardą.
Cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w słupki. Do miski włóż mielone mięso, dodaj cebulę oraz jajko, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze schabu rozłóż mięso mielone oraz ogórki. Zwiń, formując roladki. Zepnij je wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela an gielskiego, zagotuj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż roladki, obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Mięso przełóż do wrzącego bulionu. Duś na średnim ogniu pod przykryciem 40-60 min. Podawaj z warzywami i plackami ziemniaczanymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 450 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie