Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki rybne z fasolką"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19947
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19947
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Składniki
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Boczniaki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Obraną cebulę i opłukaną paprykę poszatkuj. Filety umyj, oprósz solą i pieprzem. Każdy płat posyp cebulą i papryką. Rozłóż fasolkę, zwiń roladki, zepnij lub zwiąż.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła. Przesmaż, boczniaki. Wyjmij. Włóż roladki, obsmaż, zalej szklanką wody. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Ponownie wrzuć grzyby. Duś jeszcze 5 min. Sos połącz ze śmietaną i łyżeczką mąki. Dopraw solą oraz pieprzem.
czas ok. 40 min; porcja – 210 kcal, cena 6,10 złŹródło: Świat kobiety