Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki rybne z fasolką"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Składniki
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Boczniaki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Obraną cebulę i opłukaną paprykę poszatkuj. Filety umyj, oprósz solą i pieprzem. Każdy płat posyp cebulą i papryką. Rozłóż fasolkę, zwiń roladki, zepnij lub zwiąż.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła. Przesmaż, boczniaki. Wyjmij. Włóż roladki, obsmaż, zalej szklanką wody. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Ponownie wrzuć grzyby. Duś jeszcze 5 min. Sos połącz ze śmietaną i łyżeczką mąki. Dopraw solą oraz pieprzem.
czas ok. 40 min; porcja – 210 kcal, cena 6,10 złŹródło: Świat kobiety