Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki rybne z fasolką"
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 120
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 489
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 226
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 120
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 489
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 226
Składniki
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Boczniaki opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Obraną cebulę i opłukaną paprykę poszatkuj. Filety umyj, oprósz solą i pieprzem. Każdy płat posyp cebulą i papryką. Rozłóż fasolkę, zwiń roladki, zepnij lub zwiąż.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła. Przesmaż, boczniaki. Wyjmij. Włóż roladki, obsmaż, zalej szklanką wody. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Ponownie wrzuć grzyby. Duś jeszcze 5 min. Sos połącz ze śmietaną i łyżeczką mąki. Dopraw solą oraz pieprzem.
czas ok. 40 min; porcja – 210 kcal, cena 6,10 złŹródło: Świat kobiety