Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki w sosie własnym .Pokochają je zarówno dorośli jak i dzieci. Dzięki szynce szwarcwaldzkiej uzyskamy wyjątkowy smak.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Składniki
Wołowinę umyć,osuszyć i pokroić na plastry.Rozbić je z obu stron,posypać przyprawą lub tylko pieprzem.Przez cały etap przygotowania nie solimy, ponieważ szynka jest wystarczająco słona.Każdy plaster smarujemy niewielką ilością musztardy/ wedle uznania ja preferuję sarepską /. Pokrojone na słupki ogórki i cebulę pokrojoną w pióra układać na jednym końcu mięsa i zwijać w roladki.Spiąć tak wykałaczkami,aby nadzienie nie wypadło.
W brytfannie rozgrzewamy smalec lub olej i obsmaż na nim rolady. Potem przykrywamy brytfannę, głębszą patelnię i wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej - bulionem wołowym. Na koniec dodaję łyżkę koncentratu ,wówczas mięso nabiera ładnego koloru.