Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wołowe z szynką szwarcwaldzką i ogórkiem.

Roladki wołowe z szynką szwarcwaldzką i ogórkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 3686

Wyśmienite roladki w sosie własnym .Pokochają je zarówno dorośli jak i dzieci. Dzięki szynce szwarcwaldzkiej uzyskamy wyjątkowy smak.

Składniki

  • podłużne płaty mięsa wołowego (najlepiej z udźca), 8
  • ogórki kiszone, 2
  • cebula, 1
  • plastry szynki szwarcwaldzkiej, 8
  • musztarda, 3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczka
  • pieprz, 2 szczypty
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wołowe z szynką szwarcwaldzką i ogórkiem.

Przygotowanie

  1. Wołowinę umyć,osuszyć i pokroić na plastry.Rozbić je z obu stron,posypać przyprawą lub tylko pieprzem.Przez cały etap przygotowania nie solimy, ponieważ szynka jest wystarczająco słona.Każdy plaster smarujemy niewielką ilością musztardy/ wedle uznania ja preferuję sarepską /. Pokrojone na słupki ogórki i cebulę pokrojoną w pióra układać na jednym końcu mięsa i zwijać w roladki.Spiąć tak wykałaczkami,aby nadzienie nie wypadło.

  2. W brytfannie rozgrzewamy smalec lub olej i obsmaż na nim rolady. Potem przykrywamy brytfannę, głębszą patelnię i wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej - bulionem wołowym. Na koniec dodaję łyżkę koncentratu ,wówczas mięso nabiera ładnego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń