Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki w sosie własnym .Pokochają je zarówno dorośli jak i dzieci. Dzięki szynce szwarcwaldzkiej uzyskamy wyjątkowy smak.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40246
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 421
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9305
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40246
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 421
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9305
Składniki
Wołowinę umyć,osuszyć i pokroić na plastry.Rozbić je z obu stron,posypać przyprawą lub tylko pieprzem.Przez cały etap przygotowania nie solimy, ponieważ szynka jest wystarczająco słona.Każdy plaster smarujemy niewielką ilością musztardy/ wedle uznania ja preferuję sarepską /. Pokrojone na słupki ogórki i cebulę pokrojoną w pióra układać na jednym końcu mięsa i zwijać w roladki.Spiąć tak wykałaczkami,aby nadzienie nie wypadło.
W brytfannie rozgrzewamy smalec lub olej i obsmaż na nim rolady. Potem przykrywamy brytfannę, głębszą patelnię i wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej - bulionem wołowym. Na koniec dodaję łyżkę koncentratu ,wówczas mięso nabiera ładnego koloru.