Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki w sosie własnym .Pokochają je zarówno dorośli jak i dzieci. Dzięki szynce szwarcwaldzkiej uzyskamy wyjątkowy smak.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5485
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5520
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5485
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5520
Składniki
Wołowinę umyć,osuszyć i pokroić na plastry.Rozbić je z obu stron,posypać przyprawą lub tylko pieprzem.Przez cały etap przygotowania nie solimy, ponieważ szynka jest wystarczająco słona.Każdy plaster smarujemy niewielką ilością musztardy/ wedle uznania ja preferuję sarepską /. Pokrojone na słupki ogórki i cebulę pokrojoną w pióra układać na jednym końcu mięsa i zwijać w roladki.Spiąć tak wykałaczkami,aby nadzienie nie wypadło.
W brytfannie rozgrzewamy smalec lub olej i obsmaż na nim rolady. Potem przykrywamy brytfannę, głębszą patelnię i wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej - bulionem wołowym. Na koniec dodaję łyżkę koncentratu ,wówczas mięso nabiera ładnego koloru.