Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z boczkiem i ziołami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1669
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1669
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie plastry. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij. Przygotowane tak kotleciki poprzekrawaj na połówki, oprósz je pieprzem oraz imbirem. Przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min. Po tym czasie kotleciki wyjmij i rozłóż na blacie.
Każdy natrzyj z jednej strony octem balsamicznym i poprzykrywaj plasterkami boczku. Równomiernie posyp ziołami prowansalskimi. Kuleczki mozzarelli dokładnie osącz z zalewy na sitku.
Na środku każdego kotlecika połóż kuleczkę mozzarelli. Mięso pozwijaj w roladki tak, by kulki mozzarelli, w miarę możliwości, były całkiem schowane. Każdą roladkę zepnij wykałaczką albo obwiąż grubą nicią. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron.
Wersja z piekarnika
Przygotowane tak roladki zamiast obsmażać, możesz ułożyć na blaszce, skropić oliwą i piec ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina