Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z boczkiem i ziołami"
Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie plastry. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij. Przygotowane tak kotleciki poprzekrawaj na połówki, oprósz je pieprzem oraz imbirem. Przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min. Po tym czasie kotleciki wyjmij i rozłóż na blacie.
Każdy natrzyj z jednej strony octem balsamicznym i poprzykrywaj plasterkami boczku. Równomiernie posyp ziołami prowansalskimi. Kuleczki mozzarelli dokładnie osącz z zalewy na sitku.
Na środku każdego kotlecika połóż kuleczkę mozzarelli. Mięso pozwijaj w roladki tak, by kulki mozzarelli, w miarę możliwości, były całkiem schowane. Każdą roladkę zepnij wykałaczką albo obwiąż grubą nicią. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron.
Wersja z piekarnika
Przygotowane tak roladki zamiast obsmażać, możesz ułożyć na blaszce, skropić oliwą i piec ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina
Na zimno pokrojone w plastry też smakują wyśmienicie.
Odsłon: 9000
Przepis dnia
Roladki wieprzowe nadziane boczkiem, podane na słodkim sosie żurawinowym,...
Odsłon: 2865
Aromatyczny boczek sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Roladki jest to...
Odsłon: 3399
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 32
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 79
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 32
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 79
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie plastry. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij. Przygotowane tak kotleciki poprzekrawaj na połówki, oprósz je pieprzem oraz imbirem. Przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min. Po tym czasie kotleciki wyjmij i rozłóż na blacie.
Każdy natrzyj z jednej strony octem balsamicznym i poprzykrywaj plasterkami boczku. Równomiernie posyp ziołami prowansalskimi. Kuleczki mozzarelli dokładnie osącz z zalewy na sitku.
Na środku każdego kotlecika połóż kuleczkę mozzarelli. Mięso pozwijaj w roladki tak, by kulki mozzarelli, w miarę możliwości, były całkiem schowane. Każdą roladkę zepnij wykałaczką albo obwiąż grubą nicią. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron.
Wersja z piekarnika
Przygotowane tak roladki zamiast obsmażać, możesz ułożyć na blaszce, skropić oliwą i piec ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 70
Kurczak z groszkiem i marchewką
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 83