Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z boczkiem i ziołami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie plastry. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij. Przygotowane tak kotleciki poprzekrawaj na połówki, oprósz je pieprzem oraz imbirem. Przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min. Po tym czasie kotleciki wyjmij i rozłóż na blacie.
Każdy natrzyj z jednej strony octem balsamicznym i poprzykrywaj plasterkami boczku. Równomiernie posyp ziołami prowansalskimi. Kuleczki mozzarelli dokładnie osącz z zalewy na sitku.
Na środku każdego kotlecika połóż kuleczkę mozzarelli. Mięso pozwijaj w roladki tak, by kulki mozzarelli, w miarę możliwości, były całkiem schowane. Każdą roladkę zepnij wykałaczką albo obwiąż grubą nicią. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron.
Wersja z piekarnika
Przygotowane tak roladki zamiast obsmażać, możesz ułożyć na blaszce, skropić oliwą i piec ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina