Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z boczkiem i ziołami"
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 25
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 106
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 444
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 25
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 106
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 444
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie plastry. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij. Przygotowane tak kotleciki poprzekrawaj na połówki, oprósz je pieprzem oraz imbirem. Przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min. Po tym czasie kotleciki wyjmij i rozłóż na blacie.
Każdy natrzyj z jednej strony octem balsamicznym i poprzykrywaj plasterkami boczku. Równomiernie posyp ziołami prowansalskimi. Kuleczki mozzarelli dokładnie osącz z zalewy na sitku.
Na środku każdego kotlecika połóż kuleczkę mozzarelli. Mięso pozwijaj w roladki tak, by kulki mozzarelli, w miarę możliwości, były całkiem schowane. Każdą roladkę zepnij wykałaczką albo obwiąż grubą nicią. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron.
Wersja z piekarnika
Przygotowane tak roladki zamiast obsmażać, możesz ułożyć na blaszce, skropić oliwą i piec ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina