Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z boczkiem i ziołami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie plastry. Każdy przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij. Przygotowane tak kotleciki poprzekrawaj na połówki, oprósz je pieprzem oraz imbirem. Przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min. Po tym czasie kotleciki wyjmij i rozłóż na blacie.
Każdy natrzyj z jednej strony octem balsamicznym i poprzykrywaj plasterkami boczku. Równomiernie posyp ziołami prowansalskimi. Kuleczki mozzarelli dokładnie osącz z zalewy na sitku.
Na środku każdego kotlecika połóż kuleczkę mozzarelli. Mięso pozwijaj w roladki tak, by kulki mozzarelli, w miarę możliwości, były całkiem schowane. Każdą roladkę zepnij wykałaczką albo obwiąż grubą nicią. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron.
Wersja z piekarnika
Przygotowane tak roladki zamiast obsmażać, możesz ułożyć na blaszce, skropić oliwą i piec ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina