Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na każdy dzień...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5823
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5823
Składniki
Do gotującego się wrzątku wrzucamy brokuły i gotujemy około 10 min.Cebulkę siekamy drobniutko i lekko podsmażamy.Gdy brokuły będą już lekko miękkie odcedzamy ,dodajemy do nich cebulkę,pół łyżeczki masła i rozgniatamy wszystko razem Farsz gotowy!
Piersi z kurczaka tłuczemy na cieńkie płaty,nakładamy farsz i zawijamy w roladki
Jajko roztrzepujemy z przyprawami czyli pieprzem,wegetą,papryką,oraz przyprawą do kurczaka Roladki obtaczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy do uzyskania złotego koloru (Roladki należy smażyć na wolnym ogniu ,wtedy mamy pewność,że są dobrze w środku zrobione)
Kuskus wsypać do miseczki(według uznania)zalać gorącą wodą (tak żeby tylko napęczniał)dodać łyżkę olejuwymieszać i zostawić pod przykryciem na 3 minuty wszystko gotowe można podawać na talerz
Do uzyskania ładnego efektu na talerzu ja zawsze wsypuje gotowy kuskus do szklanki i robię z niego babkę(chyba każdy robił babki w piaskownicy...hehe )Jeżeli zostanie nam farsz można go nałożyć na górę kuskus I gotowe Życzę smacznego!!!