Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z halibuta z masełkiem czosnkowo lubczykowym, zapiekane w kurkowym sosie. Zapieczona w sosie ryba jest niezwykle delikatna, kurki to samo dobro a lubczyk wiadomo, nie dość, że smakuje, to jeszcze zdrowo sprzyja wszystkiemu co dla nas dobre. Szybkie danie, zajadane w towarzystwie świeżej bagietki. Polecam
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1566
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1028
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1566
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18385
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1028
Składniki
Filety osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i popieprzyć z obu stron. Z wew strony skropić sokiem z cytryny, posmarować roztopionym masłem (1 łyżka) z przeciśniętym ząbkiem czosnku i posypać posiekanym lubczykiem (1 łyżka). Pokroić na paski szer ok 4 cm, ok 13-15 cm dł, zwinąć roladki, spiąć wykałaczką i włożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego (jeśli pozostaną jakieś mniejsze kawałki, można je na siebie nałożyć i zwinąć roladkę)
Sos kurkowy Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, krótko zeszklić szalotkę, dodać przeciśnięty ząbek czosnku i kurki (oczyszczone, przepłukane bieżącą wodą i osuszone ręcznikiem papierowym) Smażyć ok 5 min do zrumienienia, doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, zalać bulionem i gotować chwilkę do częściowego zredukowania płynu. Dodać śmietankę. Po zagotowaniu dodać łyżkę lubczyku i zalać roladki. Zapiekać ok 25-30 min w temp 200 C. Podawać z bagietką lub z czym kto lubi.