Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kiszonym ogórkiem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4469
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12126
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4469
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12126
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Składniki
Mięso rozbij, posyp solą oraz pieprzem. Ogórki kiszone pokrój w słupki. Na każdym kotlecie połóż plasterek boczku i porcję ogórków. Roladki zwiń, zepnij.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż koncentrat. Dobrze wymieszaj go z tłuszczem na patelni. Krótko zasmaż. Roladki podlej 200 ml wody. Duś ok. 25 minut. Potem do sosu wlej śmietanę. Zagęść go zasmażką. Przypraw solą i pieprzem. Roladki podawaj z sosem. Udekoruj np. natką i listkami sałaty.Źródło: Naj