Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka tworzą idealne danie.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4872
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44777
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 401
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4872
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44777
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 401
Składniki
Kroje cebulkę w drobną kostkę. Rozgrzewam oliwę na patelni i zesmażam do miękkości.
Kiedy cebulka jest miękka dodaje szpinak i podsmażam do rozpuszczenia brykietu ( w wersji ze świeżym szpinakiem do podwiędnięcia listków )
Następnie dodaje do szpinaku starty na tarce czosnek, chwilke zesamażam i doprawiam solą i pieprzem.
Tak przyrządzony szpinak przekładam do miseczki.
Kiedy szpinak jest zdjęty drobno siekam pomidory suszone i natkę pietruszki - dodaje do szpinaku i mieszam wszystkie składniki.
Filety rozcinam, lekko ubijam.
Filety doprawiam solą i pieprzem a następnie nacieram oliwą z pomidorów suszonych.
Następnie układam uprzednio przygotowany farsz wzdłuż dłuższego boku fileta a następnie zapinam wykałaczkami.
Pozapinane wykałaczkami filety przyprawiam papryką wędzoną i czosnkiem. Kładę je do naczynia żaroodpornego. Na każdego kroję plasterek masła i podlewam lekko pozostałą oliwą z suszonych pomidorów. Tak przygotowane wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni celsjusza i piekę 25 minut.
Tuż przed wyjęciem filetów do garnuszka wrzucam łyżkę masełka i szklę na niej cebulkę. Po zeszkleniu wlewam śmietankę 30 % , po chwili wlewam sok pozostały z pieczenia filetów, dodaje kawałki serka topionego i starty ser żółty. Mieszam wszystko do rozpuszczenia. W zależności od tego jaki wyjdzie sos można rozcieńczyć mlekiem lub pogotować chwilke dłużej.
Roladki kroję w plasterki, polewam sosem serowym. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i kalafiorem. Smacznego !