Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi kurczaka to szybki i prosty przepis, w to wspaniałe i uniwersalne mięso można zawinąć wiele składników. Ja wybrałam ser i salami, na punkcie, którego mam ostatnio obsesje:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16737
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 814
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23083
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16737
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 814
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23083
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy, filetujemy na mniej więcej 2 cienkie płaty i myjemy. Osuszamy i solimy i pieprzymy od wewnętrznej strony.
Następnie układamy plaster sera (zależnie od wielkości, może być połowa) oraz plaster lub dwa salami. Zawijamy.
Roladkę można związać lub przekłuć wykałaczką, ale nie trzeba, wystarczy ułożyć na blaszce łączeniem do dołu. Pieczemy 15minut w 180'
*Roladki można pierw obsmażyć, będą wtedy bardziej złociste, ja preferuje kurczaka "na biało".