Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z szynki drobiowej"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
ok. 30 minut
Sałatę opłukać, osuszyć. Rzeżuchę opłukać, dobrze osuszyć, grubo posiekać. Serek śmietankowy utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą. Orzechy włoskie posiekać.
Łyżkę posiekanych orzechów odłożyć, resztę dodać do kremu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Plasterki wędliny drobiowej posmarować przygotowanym kremem. Zwinąć w rożki i ułożyć na listkach sałaty. Biały ocet balsamiczny utrzeć z solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dolać oliwę.
Ubić trzepaczką na jednolity sos. Skropić nim roladki. Posypać odłożonymi posiekanymi orzechami. Roladki serwować np. z chrupiącą bagietką.Źródło: Życie na gorąco