Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z szynki drobiowej"
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 486
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 993
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1403
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 486
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 993
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1403
Składniki
ok. 30 minut
Sałatę opłukać, osuszyć. Rzeżuchę opłukać, dobrze osuszyć, grubo posiekać. Serek śmietankowy utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą. Orzechy włoskie posiekać.
Łyżkę posiekanych orzechów odłożyć, resztę dodać do kremu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Plasterki wędliny drobiowej posmarować przygotowanym kremem. Zwinąć w rożki i ułożyć na listkach sałaty. Biały ocet balsamiczny utrzeć z solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dolać oliwę.
Ubić trzepaczką na jednolity sos. Skropić nim roladki. Posypać odłożonymi posiekanymi orzechami. Roladki serwować np. z chrupiącą bagietką.Źródło: Życie na gorąco