Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i efektowne danie zarówno na codzienny obiad jak i gościnną biesiadę;)
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Składniki
Namoczyć kajzerkę,odcisnąć,dodać jajko,mięso mielone,wyrobić.Oczywiście nie zapomnieć o przyprawach tj.soli i pieprzu;)
Plastry szynki nadziewać mięsem tzn.zwijać z nich roladki i układać w naczyniu żaroodpornym.Na każdej roladce położyć kawałek żółtego sera
Ze śmietanki,wody ok pól szklanki,przecieru pomidorowego zrobić roztwór,przyprawić do smaku i zalać roladki
Zapiekać w piekarniku ok 30-40min.w temp180 stopni.
Można podawać z frytkami,ryżem i surówkami np. z kapusty pekińskiej .Smacznego!