Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i efektowne danie zarówno na codzienny obiad jak i gościnną biesiadę;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6017
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3389
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17781
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 90
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3031
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6017
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3389
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17781
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 90
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3031
Składniki
Namoczyć kajzerkę,odcisnąć,dodać jajko,mięso mielone,wyrobić.Oczywiście nie zapomnieć o przyprawach tj.soli i pieprzu;)
Plastry szynki nadziewać mięsem tzn.zwijać z nich roladki i układać w naczyniu żaroodpornym.Na każdej roladce położyć kawałek żółtego sera
Ze śmietanki,wody ok pól szklanki,przecieru pomidorowego zrobić roztwór,przyprawić do smaku i zalać roladki
Zapiekać w piekarniku ok 30-40min.w temp180 stopni.
Można podawać z frytkami,ryżem i surówkami np. z kapusty pekińskiej .Smacznego!