Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rożki paprykowe"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2458
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2458
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Składniki
ok. 20 minut
Sardynki przełożyć do miseczki i rozdrobnić je widelcem. Szalotkę oczyścić, obrać i dość drobno posiekać.
Twarożek śmietankowy utrzeć z sardynkami oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Krem sardynkowy przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Papryczki osączyć z zalewy, osuszyć. Do każdego strączka nałożyć porcję przygotowanego kremu. Rożki ułożyć na talerzu. Skropić oliwą z oliwek. Udekorować listkami bazylii.
Uwaga! Zamiast sardynek można wziąć tuńczyka z puszki – w sosie własnym lub wędzoną makrelę.Źródło: Życie na gorąco