Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rożki paprykowe"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104545
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104545
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
ok. 20 minut
Sardynki przełożyć do miseczki i rozdrobnić je widelcem. Szalotkę oczyścić, obrać i dość drobno posiekać.
Twarożek śmietankowy utrzeć z sardynkami oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Krem sardynkowy przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Papryczki osączyć z zalewy, osuszyć. Do każdego strączka nałożyć porcję przygotowanego kremu. Rożki ułożyć na talerzu. Skropić oliwą z oliwek. Udekorować listkami bazylii.
Uwaga! Zamiast sardynek można wziąć tuńczyka z puszki – w sosie własnym lub wędzoną makrelę.Źródło: Życie na gorąco