Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rożki paprykowe"
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 583
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 493
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1298
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 583
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 493
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1298
Składniki
ok. 20 minut
Sardynki przełożyć do miseczki i rozdrobnić je widelcem. Szalotkę oczyścić, obrać i dość drobno posiekać.
Twarożek śmietankowy utrzeć z sardynkami oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Krem sardynkowy przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Papryczki osączyć z zalewy, osuszyć. Do każdego strączka nałożyć porcję przygotowanego kremu. Rożki ułożyć na talerzu. Skropić oliwą z oliwek. Udekorować listkami bazylii.
Uwaga! Zamiast sardynek można wziąć tuńczyka z puszki – w sosie własnym lub wędzoną makrelę.Źródło: Życie na gorąco