Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rożki paprykowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16041
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16041
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Składniki
ok. 20 minut
Sardynki przełożyć do miseczki i rozdrobnić je widelcem. Szalotkę oczyścić, obrać i dość drobno posiekać.
Twarożek śmietankowy utrzeć z sardynkami oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Krem sardynkowy przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Papryczki osączyć z zalewy, osuszyć. Do każdego strączka nałożyć porcję przygotowanego kremu. Rożki ułożyć na talerzu. Skropić oliwą z oliwek. Udekorować listkami bazylii.
Uwaga! Zamiast sardynek można wziąć tuńczyka z puszki – w sosie własnym lub wędzoną makrelę.Źródło: Życie na gorąco