Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rumiane żeberka z nutą śliwkową"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4371
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423839
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4371
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423839
Składniki
Mięso umyj i osusz na papierowym ręczniku. Pokrój na kawałki na szerokość 2–3 kosteczek. Wszystkie natrzyj solą. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj, zmiksuj z powidłami oraz sokiem z pomarańczy. Wymieszaj z przyprawami i 3 łyżkami oliwy. Przygotowaną marynatą polej mięso. Przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na przynajmniej 1 godz.
Przygotuj w tym czasie mus: fasolkę przełóż na sitko. Przelej zimną wodą i pozostaw, by dobrze ociekła. Połowę zmiksuj z łyżką soku z cytryny, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku i sporą szczyptą kminku. Dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Wsyp całe ziarna fasolki, delikatnie przemieszaj. Mus przykryj i odstaw w chłodne miejsce.
Mięso przełóż do wysmarowanego resztą oliwy naczynia. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 50 minut w 180 st. pod przykryciem. Potem odkryj, przemieszaj i piecz jeszcze 10 minut. Podawaj z zimnym musem z fasolki i ew. mieszanką sałat.Źródło: Tina