Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki faszerowane szpinakiem"
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2608
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2608
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Szpinak opłucz, drobno pokrój. Filet z kurczaka potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dodaj mięso i szpinak. Smaż 5 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Masę szpinakową chwilę przestudź, wymieszaj z serkiem i żółtkami.
Nadzienie przełóż do szprycy z dużym otworem. Wciśnij porcje farszu w każdą makaronową rurkę. Napełnione cannelloni ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej. Pomidory sparz, zdejmij skórki i usuń pestki. Miąższ zmiksuj, zagotuj. Zagęść mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Przypraw solą, pieprzem, cukrem oraz sporą ilością suszonej bazylii.
Przygotowanym sosem polej makarono we rurki w formie. Połową startego sera typu parmezan posyp wierzch zapiekanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 40 min. Przed podaniem posyp resztą sera.Źródło: Naj