Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki na zielono z serem feta"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Warzywa umyć, brokuł podzielić na różyczki, czosnek pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek, pilnując, żeby go nie spalić. Wrzucić na patelnię brokuł i groszek, dusić pod przykryciem przez ok. 7-10 minut. Warzywa mają pozostać twardawe, ale nie surowe. Doprawić solą i oregano.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z warzywami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, pokruszoną fetą i listkami bazylii.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium