Do góry

Dania główne Przepis na:

Rurki na zielono z serem feta

Rurki na zielono z serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Rurki na zielono z serem feta"

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu penne
  • 30 dag zielonego groszku
  • 1 brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • listki bazylii
  • 4 łyżki oliwy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, brokuł podzielić na różyczki, czosnek pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek, pilnując, żeby go nie spalić. Wrzucić na patelnię brokuł i groszek, dusić pod przykryciem przez ok. 7-10 minut. Warzywa mają pozostać twardawe, ale nie surowe. Doprawić solą i oregano.

  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z warzywami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, pokruszoną fetą i listkami bazylii.

  3. ok. 20 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń