Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba gotowana na parze z ziemniakami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 658
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 658
Składniki
Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Połóż na talerzu, polej olejem lub oliwą, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny. Odłóż ją na pół godziny do lodówki.
Ziemniaki obierz, umyj. Marchewkę, seler obierz, umyj, pokrój w plasterki. Do garnka do gotowania na parze wlej wodę, ułóż na nim sitko. Włóż do niego kawałki ryby, warzywa (możesz dodać wyciśnięty przez praskę czosnek), przyprawy, pokrojoną w plastry połówkę cytryny. Rybę i warzywa posmaruj masłem. Przykryj, postaw na niewielkim ogniu i gotuj 30 minut. Zdejmij z sitka, podawaj ze świeżą sałatą lub ogórkiem, z chrzanem albo majonezem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień