Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba gotowana na parze z ziemniakami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Połóż na talerzu, polej olejem lub oliwą, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny. Odłóż ją na pół godziny do lodówki.
Ziemniaki obierz, umyj. Marchewkę, seler obierz, umyj, pokrój w plasterki. Do garnka do gotowania na parze wlej wodę, ułóż na nim sitko. Włóż do niego kawałki ryby, warzywa (możesz dodać wyciśnięty przez praskę czosnek), przyprawy, pokrojoną w plastry połówkę cytryny. Rybę i warzywa posmaruj masłem. Przykryj, postaw na niewielkim ogniu i gotuj 30 minut. Zdejmij z sitka, podawaj ze świeżą sałatą lub ogórkiem, z chrzanem albo majonezem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień