Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz przyrządzony w parowarze w towarzystwie ziemniaków i cukinii :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Rybę myjemy, kroimy na mniejsze, w miarę równe kawałki. Przyprawiamy. Ja użyłam przyprawy do ryb firmy Kotanyi :) Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki. Lepiej wybrać te podobnej wielkości, żeby się równo ugotowały. Doprawiamy odrobiną soli i majeranku do smaku. Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy w 2cm plastry, przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią
Każdy składnik wkładamy do osobnego 'koszyczka' u mnie są akurat 3. W dolny rybę, po 20 minutach w środkowy ziemniaki i po 20 minutach w górny cukinię. Ryba na ok. godzinkę, żeby porządnie się 'uparowała' Smacznego :)