Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba na parze

Ryba na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 314

Dodano:

Odsłon: 6906

Dorsz przyrządzony w parowarze w towarzystwie ziemniaków i cukinii :)

Składniki

  • filet z dorsza
  • Ziemniaki
  • cukinia zielona
  • przyprawy wg uznania
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę myjemy, kroimy na mniejsze, w miarę równe kawałki. Przyprawiamy. Ja użyłam przyprawy do ryb firmy Kotanyi :)
    Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki. Lepiej wybrać te podobnej wielkości, żeby się równo ugotowały. Doprawiamy odrobiną soli i majeranku do smaku.
    Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy w 2cm plastry, przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią

  2. Każdy składnik wkładamy do osobnego 'koszyczka' u mnie są akurat 3. W dolny rybę, po 20 minutach w środkowy ziemniaki i po 20 minutach w górny cukinię.
    Ryba na ok. godzinkę, żeby porządnie się 'uparowała'
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kucharz009 02 lipca Godzina parowania? Nie za długo?????? Wg mnie max to 20 min. bo bedzie wiór.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń