Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w aromatycznej panierce"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25072
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25072
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 163
Składniki
Rybę umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem. Następnie obtocz w mące, zanurz w jajku, a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane odłóż na deskę. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż ryby, aby były rumiane i chrupiące.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wsyp do posolonej wrzącej wody. Oczyść warzywa korzeniowe, pokrój w kostkę i ugotuj w mniejszym rondelku w posolonej wodzie. Ziemniaki i warzywa ugotuj tak, aby się nie rozpadały i odstaw do wystygnięcia.
Wymieszaj w misie majonez, musztardę, kwaśną śmietanę, sól, cukier, pieprz i ocet. Dodaj ziemniaki, warzywa, pokrojoną drobno cebulę, ogórki pokrojone w kostkę i ostrożnie wymieszaj. Sałatkę podawaj z wcześniej usmażoną rybą.Źródło: Na żywo