Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Przepis Sposób przyrządzania: po odmrożeniu, podzieloną na średnie porcje rybę namaczamy na ok. 3 godz. w zimnym mleku. W tym czasie przygotowujemy sos. Rozmrożone warzywa wrzucamy do żaroodpornego naczynia na rozgrzany olej (może byc Kujawski). Dusimy ok. 30 min. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i dusimy wszystko, aż cebula osiągnie złoty kolor. Dodajemy puszkę pomidorów (rozgniatając większe kawałki). Następnie panierujemy rybę w mące i bułce tartej i smażymy ją na lekkim ogniu i potem didajemy do warzyw. Danie możemy podawać na gorąca, chłodno bądź na zimno. Świetnie smakuje na wielkanocnym stole.