Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Składniki
Przepis Sposób przyrządzania: po odmrożeniu, podzieloną na średnie porcje rybę namaczamy na ok. 3 godz. w zimnym mleku. W tym czasie przygotowujemy sos. Rozmrożone warzywa wrzucamy do żaroodpornego naczynia na rozgrzany olej (może byc Kujawski). Dusimy ok. 30 min. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i dusimy wszystko, aż cebula osiągnie złoty kolor. Dodajemy puszkę pomidorów (rozgniatając większe kawałki). Następnie panierujemy rybę w mące i bułce tartej i smażymy ją na lekkim ogniu i potem didajemy do warzyw. Danie możemy podawać na gorąca, chłodno bądź na zimno. Świetnie smakuje na wielkanocnym stole.