Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna rybka-wpływa dobrze na wszystko:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10202
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2836
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 744
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10202
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2836
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 744
Składniki
Filety rozmrażamy, obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy w nim obsmażone kawałki ryby.
Przygotowujemy sos. Ser tarkujemy, dodajemy do śmietany, dodajemy warzywko(na "smaka"). Wszystko dokładnie mieszamy. Sos musi być lekko słonawy.
Pieczarki obieramy, obsmażamy na niewielkiej ilości oleju i czekamy aż puszczą wodę. Odlewamy wodę, doprawiamy pieprzem, troszkę obsmażamy i dodajemy kilka łyżek(z 4-5) świeżej wody. Mieszamy, dodajemy sos i zagotowujemy na patelni. Patelnię zdejmujemy z gazu i przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowaną rybę. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w temp. ok 200 stopni z 5-10min.(zależy od piekarnika, należy pilnować żeby się sos nie przypalił w piekarniku). Podajemy np. z frytkami i świeżą sałtką(a jaką to już kwestia gustu:)). Smacznego!