Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w sosie żółtym"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Ryby sprawić, podzielić na porcje. Z warzyw, przypraw i resztek ryby (głowy, płetwy) ugotować wywar. Przecedzić go, marchewkę zostawić. Do wywaru dodać ocet, rodzynki i pokrojoną w plasterki jedną cytrynę. Zagotować, włożyć rybę. Gotować przez ok. 20 minut i wyjąć rybę.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać cukier i połączyć z sosem, wymieszać. Gotować 15 minut. Pod koniec gotowania włożyć ponownie rybę. Potrawę podawać udekorowaną marchewką z wywaru, cytryną i natką pietruszki.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium