Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z mango i serem"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Składniki
Filety opłucz i osusz (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Przekrój każdy wzdłuż na połówki. Skrop sokiem z limonki, oprósz solą i pieprzem.
Mango opłucz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Listki kolendry umyj pod bieżącą wodą, osusz, posiekaj drobno. Wymieszaj z mango. Dodaj pokruszony ser pleśniowy. Wymieszaj, skrop sokiem z limonki.
Rozłóż farsz na filetach, zwiń roladki. Zepnij je wykałaczkami. Każdą roladę owiń kawałkiem folii aluminiowej. Ustaw pionowo w żaroodpornym naczyniu. Piecz 25- 30 minut w 180 st.
Cebule obierz, poszatkuj. Przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj przeciśnięty czosnek i pomidory z zalewą. Duś 15 minut. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do roladek. Ozdób listkami selera.
czas ok. 45 min; porcja – 230 kcal, cena 5,70 złŹródło: Świat kobiety