Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z mango i serem"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1097
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 181
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 770
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1097
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 181
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 770
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Składniki
Filety opłucz i osusz (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Przekrój każdy wzdłuż na połówki. Skrop sokiem z limonki, oprósz solą i pieprzem.
Mango opłucz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Listki kolendry umyj pod bieżącą wodą, osusz, posiekaj drobno. Wymieszaj z mango. Dodaj pokruszony ser pleśniowy. Wymieszaj, skrop sokiem z limonki.
Rozłóż farsz na filetach, zwiń roladki. Zepnij je wykałaczkami. Każdą roladę owiń kawałkiem folii aluminiowej. Ustaw pionowo w żaroodpornym naczyniu. Piecz 25- 30 minut w 180 st.
Cebule obierz, poszatkuj. Przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj przeciśnięty czosnek i pomidory z zalewą. Duś 15 minut. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do roladek. Ozdób listkami selera.
czas ok. 45 min; porcja – 230 kcal, cena 5,70 złŹródło: Świat kobiety