Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z mango i serem"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 715
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 715
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
Składniki
Filety opłucz i osusz (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Przekrój każdy wzdłuż na połówki. Skrop sokiem z limonki, oprósz solą i pieprzem.
Mango opłucz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Listki kolendry umyj pod bieżącą wodą, osusz, posiekaj drobno. Wymieszaj z mango. Dodaj pokruszony ser pleśniowy. Wymieszaj, skrop sokiem z limonki.
Rozłóż farsz na filetach, zwiń roladki. Zepnij je wykałaczkami. Każdą roladę owiń kawałkiem folii aluminiowej. Ustaw pionowo w żaroodpornym naczyniu. Piecz 25- 30 minut w 180 st.
Cebule obierz, poszatkuj. Przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj przeciśnięty czosnek i pomidory z zalewą. Duś 15 minut. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do roladek. Ozdób listkami selera.
czas ok. 45 min; porcja – 230 kcal, cena 5,70 złŹródło: Świat kobiety