Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka zapiekana w piekarniku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117440
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8128
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3042
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1788
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1385
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117440
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8128
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3042
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1788
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1385
Składniki
Najpierw obieramy ziemniaki przekrajamy je na pol,myjemy i gotujemy z lyzeczka soli tylko 8 minut.Odsedzamy i odkladamy na bok.
Teraz kroimy warzywa:papryki kroimy w duza kostke,ogorek swiezy kroimy w centymetrowej grubosci plastry,cebule przekrajamy na pol i kroimy w grubsze paski,czosnek i koperek drobno siekamy i odstawiamy na moment.
Rybe myjemy,osuszamy z wody recznikiem papierowym i opruszamy szczypta soli i pieprzu.
Nastepnie do naczynia zaroodpornego(takiego z pokrywka)ukladamy rybe na spodzie.Miedzy rybe,na obkolo niej i na nia kladziemy ziemniaki,a na to kladziemy 8 plasterkow ogorka,pokrojona papryke i cebule-alosc posypujemy drobno posiekanym czosnkiem i drobno posiekanym koperkiem.
Warzywa skrapiamy 8 lyzkami wody i polewamy 100 ml oliwy z oliwek.
Na koniec calosc posypujemy 1/2 lyzeczki papryki slodkiej w proszku,3 lyzeczkami ziarenek smaku,1/2 lyzeczki pieprzu cyenne(jest bardzo ostry),a na to ukladamy 6 plasterkow cytryny i przykrywamy naczynie pokrywka..
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na okolo 40 minut.
Proponowalabym 10 minut przed koncem zdjac pokrywke z naczynia w celu zarumienienia warzyw i odparowania czesci wody.Gotowe...;)