Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana w marchewce"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Umytą rybę podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą. Odstaw na pół godziny do lodówki.
W tym czasie w osolonym wrzątku ugotuj na półtwardo obraną i pokrojoną marchewkę.
Szklankę gorącego wywaru zapraw zasmażką przygotowaną z łyżki masła i mąki pszennej. Dodaj serki i wymieszaj.
Umieść rybę w naczyniu żaroodpornym. Z boku ułóż marchew. Całość polej sosem i posyp posiekaną natką.
Piecz potrawę około 20 minut w 200°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax