Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana z naleśnikami

Ryba zapiekana z naleśnikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z naleśnikami"

Składniki

  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • sól
  • olej. Zapiekanka: 40 dag filetów rybnych (dorsz, łosoś)
  • garść pomidorków
  • 30 dag szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 30 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka śmietany
  • 10 dag serka topionego śmietankowego
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymieszaj na ciasto, odstaw je na pół godziny. Usmaż naleśniki. Cebulę pokrój, usmaż. Dodaj starte na tarce o małych oczkach pieczarki, sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Farszem smaruj naleśniki, pokrój w plastry.

  2. Rybę opłucz, osusz. Posyp solą i pieprzem. Usmaż szpinak z czosnkiem. Dodaj serek, śmietanę, przyprawy. W naczyniu żaroodpornym ułóż rybę, przykryj szpinakiem i plastrami naleśników, posyp pokrojonymi pomidorkami, zapiecz w 190°C przez 40 minut.

  3. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń