Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż meksykański

Ryż meksykański

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3180

Dodano:

Odsłon: 4173

Swietne dla pasjonatów pikantnej kuchni

Składniki

  • pomidory z puszki krojone bes skóry, 1 opakowanie
  • ryż, woreczek
  • papryczka chilli lub chilli suszone, 1/2 lub szczypta
  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • Papryka czerwona, 1/2
  • papryka żółta, 1/2
  • sól, szczypta
  • kukurydza, połowa puszki
  • oliwa, 2 łyzki
  • Papryka słodka, szczypta
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryż meksykański

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, pierś z kurczaka oczyścić z błon i opłukać. Pokroić na małe kawałeczki, chilli posiekać na drobną kosteczke. Usmażyć pierś razem z chilli na złoty kolor dołożyć posiekane papryki czerwoną i żółtą, dodać kukurydze, zalać pomidorami z puszki, Dusić aż warzywa będą miękkie, posolić do smaku,dodać słodką papryke.Podawać z ugotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń