Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5698
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1368
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 193
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5698
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1368
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 193
Składniki
Ugotować 2 torebeczki ryżu ( czas gotowania ok. 14 min.)
Po ugotowaniu ryż wypłukać w zimnej wodzie i przesypać do garnka.
Dodać do ryżu 2 usmażone na oleju (ok. 5 łyżek oleju) na rumiano cebulki , dodać odrobinę cukru do smaku , sól , pieprz oraz 2/3 słoiczka koncentratu pomidorowego ( Pudliszki).
Wszystko wymieszac dokładnie. Wstawić do ciepłego piekarnika i dusić pod przykryciem ok. 15 min. co jakiś czas mieszając.
Ryż po podgrzaniu musi zwiększyć swoją objętość oraz musi być sypki.
Najlepiej smakuje podany z kurczakiem oraz sałatą po francusku lub z szaszłykami. Smacznego.