Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, na obiadek i kolację jak niespodziewanie wpadną znajomi. Podaję do kotletów z kurczaka, lub mielonych. Doskonałe zapiekane z wędlina pokrojoną w kostkę i żółtym serem jako kolacja. Dodanie podsmażonego fileta z kurczaka oraz oliwek czyni wykwintną kolację dla znajomych.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3678
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5426
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3678
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5426
Składniki
Pora, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, podsmażamy. Dodajemy ryż, przecier, czosnek przeciśnięty przez praskę, kostkę bulionowa, ketchup, kucharek, zalewamy wodą i gotujemy ok 20 min.
Można po ugotowaniu doprawić. W wersji obiadkowej podaję z kotletem lub innym mięskiem. Wersja kolacyjna z pokrojoną wędliną i serkiem żółtym zapieczona w piekarniku 20 min. Wersja "gościnna" ze smażonym kurczakiem piersi), oliwkami i serkiem - zapiekana 20 min