Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, na obiadek i kolację jak niespodziewanie wpadną znajomi. Podaję do kotletów z kurczaka, lub mielonych. Doskonałe zapiekane z wędlina pokrojoną w kostkę i żółtym serem jako kolacja. Dodanie podsmażonego fileta z kurczaka oraz oliwek czyni wykwintną kolację dla znajomych.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 529
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 529
Składniki
Pora, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, podsmażamy. Dodajemy ryż, przecier, czosnek przeciśnięty przez praskę, kostkę bulionowa, ketchup, kucharek, zalewamy wodą i gotujemy ok 20 min.
Można po ugotowaniu doprawić. W wersji obiadkowej podaję z kotletem lub innym mięskiem. Wersja kolacyjna z pokrojoną wędliną i serkiem żółtym zapieczona w piekarniku 20 min. Wersja "gościnna" ze smażonym kurczakiem piersi), oliwkami i serkiem - zapiekana 20 min