Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zrobcie a sami sie przekonacie pychaaaaa
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1314
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1314
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Składniki
Posoloną wodę zagotowac z oliwą.ugotowac ryz.Odstawic,dodac pokrojony seleroraz pietruszke.Przykryc pokrywka.Kostke rosolowa rozpuscic w 1/2l wody i zagotowac z rozgnieconym czosnkiem.Do wrzayku dodac brokuly i gotowc 3min.(beda twardawe)Piers z kurczaka umyc pokroic w paski i na rozgrzana patelnie doprawic sola i pieprzem.Do kurczaka dodac pokrojona w cienkie paski marchewke,podsmazyc podlac 2łyz.wody i dusic ok 20min.Przygotowac sos:wlac do garnka bulion,żółtka,sok z cytrynyi ubijac na malym ogniu,az powatanie gesty sos.Zostawic na malym ogniu,ale juz nie gotowac,dodac maslo i smietane, doprawic solą,pieprzem i cukrem.Wymieszac z drobno pokrojonym szczypiorkiem i pietruszką,od razu pogotowac