Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe, kolorowe :))
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1388
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 364
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1388
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 364
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por, zieloną cebulkę i czosnek pokroić. Udusić razem ze wszystkimi przyprawami do miękkości, dodać pokrojone mięsko, ja akurat miałam ze skrzydła indyka. Wymieszać z ryżem i pałaszować. Można też dodać koncentrat pomidorowy zamiast kurkumy dla innego koloru i smaku. Życzę smacznego