Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe, kolorowe :))
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2950
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2950
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por, zieloną cebulkę i czosnek pokroić. Udusić razem ze wszystkimi przyprawami do miękkości, dodać pokrojone mięsko, ja akurat miałam ze skrzydła indyka. Wymieszać z ryżem i pałaszować. Można też dodać koncentrat pomidorowy zamiast kurkumy dla innego koloru i smaku. Życzę smacznego