Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewki z pastą serową"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Rzodkiewki dokładnie umyj, odetnij korzonki (możesz pozostawić ogonki z listkami). Następnie odkrój 1/3 każdej rzodkiewki (od góry). Odłóż do dekoracji.
Z każdej rzodkiewki wydryluj część białego miąższu w taki sposób, aby nie uszkodzić ścianek. Najlepiej zrobić to łyżeczką do melona. Twaróg zmiel lub bardzo dokładnie rozetrzyj ze śmietaną. Dodaj posiekany wydrążony miąższ rzodkiewkowy. Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
Przygotowaną masę serową przełóż do szprycy cukierniczej lub do woreczka z odciętym rogiem. Wyciśnij do otworów w rzodkiewkach. Ułóż na półmisku posypanym kiełkami. Ozdób odciętymi wierzchami.
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 50 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety