Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sakiewka z grzybami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Jajka wymieszaj z mąką, wodą, mlekiem oraz szczyptą soli. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na ok. 20 minut. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj.
Patelnię rozgrzej. Smaruj ją porcjami oleju i wlewaj po porcji ciasta. Smaż cienkie naleśniki (w sumie zajmie to 10 minut). Trzymaj je w cieple, aby nie wystygły.
Na tej samej patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Do cebuli dołóż grzyby. Smaż całość jeszcze 5 minut. Przypraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Zdejmij z ognia, przestudź, wymieszaj z twarożkiem i przypraw do smaku.
Farsz rozłóż na naleśnikach. Unieś brzegi placków do góry i zwiąż je gałązkami ziół, uformuj mieszki.Źródło: Naj