Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z twarogiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Mąkę wymieszaj z odrobiną soli. Wlej mleko. Ubijaj trzepaczką do momentu, aż ciasto będzie miało gładką konsystencję.
Wbij jajka i ponownie wymieszaj (minimum 5 minut). Potem odstaw ciasto na ok. 10 minut.
Cytrynę sparz wrzątkiem i zetrzyj skórkę z połowy owoca za pomocą tarki. Wymieszaj w misce skórkę z cytryny z połową białego sera i 2 łyżkami cukru pudru.
Rozgrzej na patelni olej. Za pomocą łyżki nalej ciasto i smaż naleśniki.
Naleśniki rozłóż na talerzu. Na środku każdego z nich połóż po 1 łyżce śmietany i twarogu oraz 1 łyżeczce powideł malinowych. Zrób „sakiewkę”, zawiązując ją dekoracyjnym sznurkiem. Na koniec posyp naleśniki resztką cukru pudru i dodaj do dekoracji rozmrożone wcześniej jagody i świeże truskawki.Źródło: Tele Tydzień