Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chęć na sałatkę, w związku z tym przegląd lodówki, w której odnalazł się zapomniany sos Acentino, czyli sos octowy na bazie octu balsamicznego z Modeny. Smak tegoż sosu słodko - kwaśny, z sałatką skomponował się znakomicie. Od tej pory na pewno będzie w sałatkach obowiązkowo. Sałatka na kolację, czy też drugie śniadanie idealna. Zapraszam również na bloga
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Pora sparzyć i również pokroić w półplasterki. Szczypiorek posiekać. Wymieszać wszystko razem z serem żółtym, solą, pieprzem, łyżką oliwy i octem winnym.Kromkę pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać, lekko zmiażdżyć i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, dodać pokrojony chleb i często potrząsając patelnią zrobić grzanki, pod koniec dodać pół łyżeczki masła, co by ładnie się grzaneczki zrumieniły. Na talerz wyłożyć sałatkę, posypać grzankami, na wierzchu ułożyć połówkę jajka i polać wszystko sosem Acentino, tudzież octem balsamicznym. Gotowe!