Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A myślałam że krewetki nie są smaczne :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8535
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8535
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Składniki
krewetki marynujemy w niewielkiej ilości oliwy z czosnkiem - do 250 g wycisnęłam 2 spore ząbki - do tego dodałam sporą ilość ziół prowansalskich.
Do rozgrzanego masła wrzucamy drobno posiekana cebulkę i zamarynowane wcześniej krewetki. Smażymy do wyparowania płynu,, a nastepnie układamy na wcześniej przygotowane warzywa- polane jogurtem nat- do jogurtu dodałam zioła sałatkowe .