Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A myślałam że krewetki nie są smaczne :)
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1619
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1619
Składniki
krewetki marynujemy w niewielkiej ilości oliwy z czosnkiem - do 250 g wycisnęłam 2 spore ząbki - do tego dodałam sporą ilość ziół prowansalskich.
Do rozgrzanego masła wrzucamy drobno posiekana cebulkę i zamarynowane wcześniej krewetki. Smażymy do wyparowania płynu,, a nastepnie układamy na wcześniej przygotowane warzywa- polane jogurtem nat- do jogurtu dodałam zioła sałatkowe .