Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z pitą"
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 130
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 192
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 72
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 130
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 192
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 72
Składniki
Piersi oczyść starannie, opłucz i osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Pokrój tak, by powstały 4 plasterki. Natrzyj je olejem, oprósz solą oraz pieprzem.
Szparagi opłucz, oszusz, obierz. Odetnij zdrewniałe końcówki. Włóż na rozgrzany grill lub patelnię grillową, opiekaj kilka minut. Włóż plasterki kurczaka. Grilluj po kilka minut z każdej strony.
Roszponkę przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz na sicie lub na ręczniku kuchennym. Włóż do miski. Dodaj kiełki sojowe, opłukane i przekrojone na połówki pomidorki oraz obraną i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Pierś kurczaka i szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do składników sałatki, wymieszaj. Skrop resztą oleju oraz sokiem wyciśniętym z limonki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Chlebki pita ułóż na grillu lub patelni, krótko opiecz. Napełnij przygotowaną sałatką.
czas ok. 45 min; porcja – 430 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety