Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z pitą"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Piersi oczyść starannie, opłucz i osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Pokrój tak, by powstały 4 plasterki. Natrzyj je olejem, oprósz solą oraz pieprzem.
Szparagi opłucz, oszusz, obierz. Odetnij zdrewniałe końcówki. Włóż na rozgrzany grill lub patelnię grillową, opiekaj kilka minut. Włóż plasterki kurczaka. Grilluj po kilka minut z każdej strony.
Roszponkę przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz na sicie lub na ręczniku kuchennym. Włóż do miski. Dodaj kiełki sojowe, opłukane i przekrojone na połówki pomidorki oraz obraną i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Pierś kurczaka i szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do składników sałatki, wymieszaj. Skrop resztą oleju oraz sokiem wyciśniętym z limonki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Chlebki pita ułóż na grillu lub patelni, krótko opiecz. Napełnij przygotowaną sałatką.
czas ok. 45 min; porcja – 430 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety