Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-02-2011
Do tej pory na parze gotowałam tylko warzywa.. Schab na parze - to mój debiut mięsny.. inwencja własna - w ramach tego, co w lodówce było.. I tak oto niedzielny obiad przyjęty z entuzjazmem zarówno przez domowników - jak i przeze mnie..
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 435
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2701
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 435
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2701
Składniki
Schab pokroić na 8 plastrów, rozbić tłuczkiem do mięsa, posypać pieprzem.
Sos: musztardy + chrzan + drobno siekana cebula + woda + papryka słodka
Kawałki schabu posmarować obficie z obu stron sosem ; zawijać w srebrną folię ; parować ok. 40 minut (parowar 800W)
Opcjonalnie - jako dopełnienie do obiadu pełnego: Ziemniaczki - 40 minut Kalafior, marchew - ok.30 minut. Jeśli warzywa i ziemniaki nie smakują bez przypraw - proponuję sosik: jogurt naturalny mały, 3 łyżki majonezu kieleckiego, 3 łyżki chrzanu
Smacznego;-)