Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 206
Dodano: 31.01.2011
Odsłon: 33934
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Schab pokroić na 8 plastrów, rozbić tłuczkiem do mięsa, posypać pieprzem.
Sos: musztardy + chrzan + drobno siekana cebula + woda + papryka słodka
Kawałki schabu posmarować obficie z obu stron sosem ; zawijać w srebrną folię ; parować ok. 40 minut (parowar 800W)
Opcjonalnie - jako dopełnienie do obiadu pełnego: Ziemniaczki - 40 minut Kalafior, marchew - ok.30 minut. Jeśli warzywa i ziemniaki nie smakują bez przypraw - proponuję sosik: jogurt naturalny mały, 3 łyżki majonezu kieleckiego, 3 łyżki chrzanu
Smacznego;-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

anatka99 02 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
wyprubowałam i jest przepyszne dziękuje za przepis pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

Boschka 02 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Zaletą jest to, ze minimum wysiłku trzeba w przygotowanie włożyć i obiad gotowy;-) Bałam się, ze schab będzie suchy... ale nic takiego się nie zdarzyło. Polecam więc - zwłaszcza z ziemniakami na parze..cudnie smakują mimo braku soli - zdrowo, pachnąco, smakowicie;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

tolerancja 02 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
wygląda smakowicie dodaję do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 01 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
mniam, nie ma to jak na parze, zdrowo przede wszystkim:), do ulubionych
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 31 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Mnie też się podoba :) powinnam częściej gotować na parze, bo fajne rzeczy można zrobić w ten sposób :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 31 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis i taki smakowity.1 Kto głosował? | Odpowiedz