Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-02-2011
Do tej pory na parze gotowałam tylko warzywa.. Schab na parze - to mój debiut mięsny.. inwencja własna - w ramach tego, co w lodówce było.. I tak oto niedzielny obiad przyjęty z entuzjazmem zarówno przez domowników - jak i przeze mnie..
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119237
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8919
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3046
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119237
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8919
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3046
Składniki
Schab pokroić na 8 plastrów, rozbić tłuczkiem do mięsa, posypać pieprzem.
Sos: musztardy + chrzan + drobno siekana cebula + woda + papryka słodka
Kawałki schabu posmarować obficie z obu stron sosem ; zawijać w srebrną folię ; parować ok. 40 minut (parowar 800W)
Opcjonalnie - jako dopełnienie do obiadu pełnego: Ziemniaczki - 40 minut Kalafior, marchew - ok.30 minut. Jeśli warzywa i ziemniaki nie smakują bez przypraw - proponuję sosik: jogurt naturalny mały, 3 łyżki majonezu kieleckiego, 3 łyżki chrzanu
Smacznego;-)