Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe w cieście

Schabowe w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 185

Dodano:

Odsłon: 2457

Inna odmiana zwykłego kotleta schabowego.

Składniki

  • kotlety schabowe, 6 szt.
  • czosnek, 6 ząbków
  • Musztarda wg. gustu, 6 łyżeczek
  • bazylia, 1/2 łyżeczki
  • majeranek, 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz, szczypta
  • jajka, 2 szt.
  • Mąka pszenna, 1 szkl.
  • mleko, 1 szkl.
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schabowe w cieście

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbić, natrzeć z obu stron solą i pieprzem. z jednej strony nasmarować musztardą. Na połówce kotleta ułożyć plasterki czosnku i posypać ziołami. Złożyć na pół. brzegi przyklepać tłuczkiem aby się skleiły.

  2. Jajka, mąkę i mleko zmiksować, doprawić. ciasto powinno być gęste. Kotlety maczać w cieście i smażyć na małym ogniu na oleju 8 minut z każdej strony. Polecam i życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 września 2011 Coś w moim guście,musze wypróbować.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń