Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy w sosie w musztardowym

Schabowy w sosie w musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Schabowy w sosie w musztardowym"

Składniki

  • 4 kotlety schabowe z kostką
  • 2 jabłka
  • pokrojone w plastry (ze skórką)
  • 3 czerwone cebule
  • pokrojone w cząstki
  • 8 małych ziemniaków
  • podgotowanych
  • obranych i pokrojonych w plastry
  • 2 łyżki oliwy
  • po 2 łyżki musztardy i soku z cytryny
  • łyżka miodu
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • gałązka rozmarynu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schabowy w sosie w musztardowym

Przygotowanie

  1. 4 porcje • : 20 min • pieczenie: 30 min • 420 kcal/porcja • 4 zł/porcja

  2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.

  3. W żaroodpornym naczyniu wymieszaj z oliwą ziemniaki i cebule. Przypraw do smaku. Piecz 30 minut.

  4. Wymieszaj musztardę z miodem i posmaruj kotlety marynatą. Przypraw je, przełóż do formy wyłożonej plasterkami jabłek. Piecz 10 minut, po czym obróć mięso, posyp rozmarynem i piecz 10 minut.

  5. Po wyjęciu z piekarnika skrop mięso sokiem z cytryny, potrząśnij naczyniem, aby sok wymieszał się z sosem. Na talerzach najpierw ułóż ziemniaki i cebule, potem przełóż kotlety z jabłkami. Polej sosem z pieczenia.

  6. Jako dodatek pasuje zielona fasolka szparagowa.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń