Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowy w sosie w musztardowym"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 97
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1277
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 465
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15526
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 97
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1277
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 465
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15526
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 30 min • 420 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
W żaroodpornym naczyniu wymieszaj z oliwą ziemniaki i cebule. Przypraw do smaku. Piecz 30 minut.
Wymieszaj musztardę z miodem i posmaruj kotlety marynatą. Przypraw je, przełóż do formy wyłożonej plasterkami jabłek. Piecz 10 minut, po czym obróć mięso, posyp rozmarynem i piecz 10 minut.
Po wyjęciu z piekarnika skrop mięso sokiem z cytryny, potrząśnij naczyniem, aby sok wymieszał się z sosem. Na talerzach najpierw ułóż ziemniaki i cebule, potem przełóż kotlety z jabłkami. Polej sosem z pieczenia.
Jako dodatek pasuje zielona fasolka szparagowa.Źródło: Olivia