Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serbska pljeskavica"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczki chili umyj, przekrój, oczyść z gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z cebulą i papryczką. Dodaj sól, paprykę i odrobinę pieprzu. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.
Z masy uformuj kilka płaskich kotletów. Smaż je na złoty kolor, na oliwie rozgrzanej na patelni. Pljeskavicę podawaj w bułce z serem i warzywami. Przed podaniem, zapiecz.Źródło: Na żywo