Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serbska pljeskavica"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczki chili umyj, przekrój, oczyść z gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z cebulą i papryczką. Dodaj sól, paprykę i odrobinę pieprzu. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.
Z masy uformuj kilka płaskich kotletów. Smaż je na złoty kolor, na oliwie rozgrzanej na patelni. Pljeskavicę podawaj w bułce z serem i warzywami. Przed podaniem, zapiecz.Źródło: Na żywo