Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serbska pljeskavica"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23143
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23143
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczki chili umyj, przekrój, oczyść z gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Mięso połącz z cebulą i papryczką. Dodaj sól, paprykę i odrobinę pieprzu. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.
Z masy uformuj kilka płaskich kotletów. Smaż je na złoty kolor, na oliwie rozgrzanej na patelni. Pljeskavicę podawaj w bułce z serem i warzywami. Przed podaniem, zapiecz.Źródło: Na żywo