Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące się z ryżem i korniszonkami !
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5827
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 362
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5827
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 362
Składniki
Skrzydełka umyłam, każde przesmarowałam odrobiną miodu i posypałam obficie przyprawą do skrzydełek. Marynowałam całą noc w lodówce. Po przełożeniu do woreczka, wstawiłam je do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 40-45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, rozcięłam woreczek (uwaga na parę!! ) i wysypałam skrzydełka na naczynie żaroodporne, żeby skórka nieco się przypiekła :) Podane z ryżem i 'sosikiem' który wytworzył się podczas pieczenia Pyszna sprawa :)