Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące się z ryżem i korniszonkami !
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Składniki
Skrzydełka umyłam, każde przesmarowałam odrobiną miodu i posypałam obficie przyprawą do skrzydełek. Marynowałam całą noc w lodówce. Po przełożeniu do woreczka, wstawiłam je do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 40-45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, rozcięłam woreczek (uwaga na parę!! ) i wysypałam skrzydełka na naczynie żaroodporne, żeby skórka nieco się przypiekła :) Podane z ryżem i 'sosikiem' który wytworzył się podczas pieczenia Pyszna sprawa :)