Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące się z ryżem i korniszonkami !
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2315
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2315
Składniki
Skrzydełka umyłam, każde przesmarowałam odrobiną miodu i posypałam obficie przyprawą do skrzydełek. Marynowałam całą noc w lodówce. Po przełożeniu do woreczka, wstawiłam je do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 40-45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, rozcięłam woreczek (uwaga na parę!! ) i wysypałam skrzydełka na naczynie żaroodporne, żeby skórka nieco się przypiekła :) Podane z ryżem i 'sosikiem' który wytworzył się podczas pieczenia Pyszna sprawa :)