Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to nadmorska klasyka, co roku nad Bałtyk przyjeżdżają turyści i swoje kroki kierują do smażalni ryb. Nic dziwnego, śledź to najzdrowsza ryba:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Surowe, świeże śledzie myjemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu. Ryby delikatnie solimy i pieprzymy po obu stronach, następnie oprószamy mąką żytnią. Patelnię nagrzewamy i wlewamy olej z oliwek. Ryby smażymy na rozgrzanym oleju przy skręconym do minimum gazie. Gotowego śledzia przekładamy na talerz i kropimy sokiem z cytryny. Można podawać samodzielnie, z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty lub z chlebem. Smak lata dostępny również zimą:)