Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to nadmorska klasyka, co roku nad Bałtyk przyjeżdżają turyści i swoje kroki kierują do smażalni ryb. Nic dziwnego, śledź to najzdrowsza ryba:)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 617
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1548
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 617
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1548
Składniki
Surowe, świeże śledzie myjemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu. Ryby delikatnie solimy i pieprzymy po obu stronach, następnie oprószamy mąką żytnią. Patelnię nagrzewamy i wlewamy olej z oliwek. Ryby smażymy na rozgrzanym oleju przy skręconym do minimum gazie. Gotowego śledzia przekładamy na talerz i kropimy sokiem z cytryny. Można podawać samodzielnie, z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty lub z chlebem. Smak lata dostępny również zimą:)