Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to nadmorska klasyka, co roku nad Bałtyk przyjeżdżają turyści i swoje kroki kierują do smażalni ryb. Nic dziwnego, śledź to najzdrowsza ryba:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7862
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7862
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Surowe, świeże śledzie myjemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu. Ryby delikatnie solimy i pieprzymy po obu stronach, następnie oprószamy mąką żytnią. Patelnię nagrzewamy i wlewamy olej z oliwek. Ryby smażymy na rozgrzanym oleju przy skręconym do minimum gazie. Gotowego śledzia przekładamy na talerz i kropimy sokiem z cytryny. Można podawać samodzielnie, z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty lub z chlebem. Smak lata dostępny również zimą:)