Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to nadmorska klasyka, co roku nad Bałtyk przyjeżdżają turyści i swoje kroki kierują do smażalni ryb. Nic dziwnego, śledź to najzdrowsza ryba:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2036
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2036
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Składniki
Surowe, świeże śledzie myjemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu. Ryby delikatnie solimy i pieprzymy po obu stronach, następnie oprószamy mąką żytnią. Patelnię nagrzewamy i wlewamy olej z oliwek. Ryby smażymy na rozgrzanym oleju przy skręconym do minimum gazie. Gotowego śledzia przekładamy na talerz i kropimy sokiem z cytryny. Można podawać samodzielnie, z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty lub z chlebem. Smak lata dostępny również zimą:)