Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe,smaczne i łatwe w przygotowaniu ;)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2307
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2307
Składniki
Ze śledzi ściągamy skórę,moczymy je i odlewamy wodę (czynność powtarzamy 2-3 razy). Następnie kroimy na niewielkie kawałki. Ogórki w pasy,cebulę w piórka,a pieczarki w talarki. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Dwie szklanki wody z łyżką soli i dwiema łyżkami cukru gotujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowego oraz pół ketchupu,następnie 4 łyżki octu,pół szklanki oleju,ziele angielskie i liść laurowy. Gorącym wywarem zalewamy śledzie. Spożywamy wystudzone. Najlepiej smakuj ą na drugi dzień;) SMACZNEGO