Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe,smaczne i łatwe w przygotowaniu ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4806
Składniki
Ze śledzi ściągamy skórę,moczymy je i odlewamy wodę (czynność powtarzamy 2-3 razy). Następnie kroimy na niewielkie kawałki. Ogórki w pasy,cebulę w piórka,a pieczarki w talarki. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Dwie szklanki wody z łyżką soli i dwiema łyżkami cukru gotujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowego oraz pół ketchupu,następnie 4 łyżki octu,pół szklanki oleju,ziele angielskie i liść laurowy. Gorącym wywarem zalewamy śledzie. Spożywamy wystudzone. Najlepiej smakuj ą na drugi dzień;) SMACZNEGO