Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe,smaczne i łatwe w przygotowaniu ;)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3019
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3019
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Składniki
Ze śledzi ściągamy skórę,moczymy je i odlewamy wodę (czynność powtarzamy 2-3 razy). Następnie kroimy na niewielkie kawałki. Ogórki w pasy,cebulę w piórka,a pieczarki w talarki. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Dwie szklanki wody z łyżką soli i dwiema łyżkami cukru gotujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowego oraz pół ketchupu,następnie 4 łyżki octu,pół szklanki oleju,ziele angielskie i liść laurowy. Gorącym wywarem zalewamy śledzie. Spożywamy wystudzone. Najlepiej smakuj ą na drugi dzień;) SMACZNEGO