Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki a la pizza"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1770
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5312
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1817
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1770
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5312
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1817
Składniki
30 min • Porcja 235 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Na 20 szt.
Ciasto francuskie lekko smaruję keczupem, zostawiając przy jednym z dłuższych brzegów ok. 3 cm marginesu. Oprószam je oregano, wykładam pokrojoną wędlinę oraz ser i posypuję szczypiorkiem.
Ciasto zwijam w roladę – suchy brzeg dociskam tak, by się przykleił. Ostrym nożem kroję roladę w 2-cm. plastry (jeśli podczas krojenia się spłaszczyły, lekko je formuję w krążki).
Krążki wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia. Piekę 15-20 min do zrumienienia w 200°C.
<strong>Monika Włudarska z Janikowic</strong>Źródło: Kobieta i życie