Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki a la pizza"
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 794
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1568
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 794
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1568
Składniki
30 min • Porcja 235 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Na 20 szt.
Ciasto francuskie lekko smaruję keczupem, zostawiając przy jednym z dłuższych brzegów ok. 3 cm marginesu. Oprószam je oregano, wykładam pokrojoną wędlinę oraz ser i posypuję szczypiorkiem.
Ciasto zwijam w roladę – suchy brzeg dociskam tak, by się przykleił. Ostrym nożem kroję roladę w 2-cm. plastry (jeśli podczas krojenia się spłaszczyły, lekko je formuję w krążki).
Krążki wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia. Piekę 15-20 min do zrumienienia w 200°C.
<strong>Monika Włudarska z Janikowic</strong>Źródło: Kobieta i życie