Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zapiekanka. Łatwa i szybka w przygotowaniu. Stworzona według mojego pomysłu. Polecam :-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 149
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3496
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 149
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3496
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 715
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, potem go odcedzić i przepłukać zimną wodą i pozostawić na sicie do obcieknięcia wody. Kukurydzę odcedzić z wody. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce. Przygotować sos "pomysł na zapiekankę z szynką": do rondelka wlać śmietanę i wodę oraz wsypać proszek na sos, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek, następnie doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Potem jeszcze gotować na małym ogniu przez 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron, na to warstwami paprykę, kukurydzę, szynkę i polać to gotowym ciepłym sosem. Zapiekać w piekarniku przez 25 minut w 180oC. Następnie wyjąć i posypać startym serem i jeszcze raz zapiekać przez 5 minut. Wyjąć zapiekankę z piekarnika i już można jeść. Najlepiej smakuje ciepła. SMACZNEGO!!!