Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja klasycznego spaghetti bolognese.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15214
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15214
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Składniki
Na początku cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy ją na oliwie aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy mięso i podsmażamy mieszając od czasu do czasu, aż mięso zmieni swój kolor.
Kolejnym krokiem jest dodanie pomidorów z puszki oraz koncentratu. Należy również dolać wodę. Mięso dusimy na małym ogniu i wszystko doprawiamy oregano, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Sos należy mieszać od czasu do czasu. Gdy sos zgęstnieje jest to znak, aby ugotować makaron spaghetti. Do sosu dodajemy łyżkę masła, aby uzyskać lepszy smak. Odcedzając makaron na sitku, nie hartujemy go, lecz skraplamy oliwą z oliwek i wykładamy na talerze. Ostatnia czynność to dodanie do makaronu zrobionego przez nas sosu oraz posypanie wszystkiego startym parmezanem. Smacznego!