Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja klasycznego spaghetti bolognese.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24972
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24972
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Na początku cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy ją na oliwie aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy mięso i podsmażamy mieszając od czasu do czasu, aż mięso zmieni swój kolor.
Kolejnym krokiem jest dodanie pomidorów z puszki oraz koncentratu. Należy również dolać wodę. Mięso dusimy na małym ogniu i wszystko doprawiamy oregano, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Sos należy mieszać od czasu do czasu. Gdy sos zgęstnieje jest to znak, aby ugotować makaron spaghetti. Do sosu dodajemy łyżkę masła, aby uzyskać lepszy smak. Odcedzając makaron na sitku, nie hartujemy go, lecz skraplamy oliwą z oliwek i wykładamy na talerze. Ostatnia czynność to dodanie do makaronu zrobionego przez nas sosu oraz posypanie wszystkiego startym parmezanem. Smacznego!