Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti z pastą harissa"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6280
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6280
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4982
Składniki
Cebule obrać, papryki umyć. Rozłożyć na blasze, piec 40 min w temp. 175°C. Papryki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Suszone pomidory namoczyć w ciepłej wodzie.
Mięso podsmażyć na oliwie. Upieczone warzywa zmiksować z suszonymi pomidorami, wodą, w której się moczyły i pastą harissa, doprawić, wymieszać z mięsem. Do sosu dodać umyte i przekrojone na połówki pomidorki, podgrzać.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać serem i rukolą.
Harissa to bardzo ostra arabska pasta z chili i czosnku. Możesz zrobić ją sama, miksując te i dodając oliwę.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium