Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spaghetti z pastą harissa"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Cebule obrać, papryki umyć. Rozłożyć na blasze, piec 40 min w temp. 175°C. Papryki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Suszone pomidory namoczyć w ciepłej wodzie.
Mięso podsmażyć na oliwie. Upieczone warzywa zmiksować z suszonymi pomidorami, wodą, w której się moczyły i pastą harissa, doprawić, wymieszać z mięsem. Do sosu dodać umyte i przekrojone na połówki pomidorki, podgrzać.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać serem i rukolą.
Harissa to bardzo ostra arabska pasta z chili i czosnku. Możesz zrobić ją sama, miksując te i dodając oliwę.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium