Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Specjał mocno pomidorowy"
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 106
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 571
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 360
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1960
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 106
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 571
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 360
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1960
Składniki
Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapustę odciśnij, poszatkuj. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż kapustę. Oprósz mielonym pieprzem. Przykryj naczynie pokrywką, zmniejsz pod nim ogień i mieszając co jakiś czas, duś, aż kapusta zmięknie.
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, papryką ostrą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zrumień mięso. Przełóż do garnka, zalej bulionem. Dodaj przecier oraz koncentrat i gotuj ok. 40 min, aż mięso będzie miękkie.
W tym czasie ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w większą kostkę. Ugotuj do miękkości w posolonej wodzie, odcedź. Usmażoną kapustę dodaj do zupy pomidorowej. Włóż także ziemniaki. Wszystko delikatnie przemieszaj i ew. dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.
Więcej aromatu!
Zupa zyska jeszcze ciekawszy smak, gdy smażoną kiszoną kapustę przyprawisz kminkiem i dodasz 2–3 suszone grzybki.Źródło: Tina