Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Specjał mocno pomidorowy"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
Składniki
Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapustę odciśnij, poszatkuj. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż kapustę. Oprósz mielonym pieprzem. Przykryj naczynie pokrywką, zmniejsz pod nim ogień i mieszając co jakiś czas, duś, aż kapusta zmięknie.
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, papryką ostrą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zrumień mięso. Przełóż do garnka, zalej bulionem. Dodaj przecier oraz koncentrat i gotuj ok. 40 min, aż mięso będzie miękkie.
W tym czasie ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w większą kostkę. Ugotuj do miękkości w posolonej wodzie, odcedź. Usmażoną kapustę dodaj do zupy pomidorowej. Włóż także ziemniaki. Wszystko delikatnie przemieszaj i ew. dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.
Więcej aromatu!
Zupa zyska jeszcze ciekawszy smak, gdy smażoną kiszoną kapustę przyprawisz kminkiem i dodasz 2–3 suszone grzybki.Źródło: Tina