Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śródziemnomorski kociołek"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 637
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 899
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 462
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 637
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 899
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 462
Składniki
Brokuły oczyść, opłucz, podziel na małe różyczki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w półplasterki. Dymki opłucz, oczyść, posiekaj (bez szczypiorku). Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Kaszę jaglaną dokładnie opłucz na sitku pod zimną bieżącą wodą.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij dymki z czosnkiem. Dodaj marchewki, a po minucie kaszę. Oprósz solą, pieprzem i chili. Wlej gorący bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, przykryj naczynie i gotuj 20 min. Krewetki umyj i osusz. Szyczpiorek posiekaj. Z łososia odkrój skórę, sprawdź, czy nie ma ości – jeśli jakąś wyczujesz, usuń ją pęsetą. Mięso opłucz, osusz na papierowym ręczniku i pokrój w kostkę.
10 min przed końcem gotowania do kaszy dodaj brokuły. Po 5 min wsyp groszek, a po 2 min dołóż krewetki, szczypiorek i pesto. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło. Usmaż na nim łososia (ok. 3 min). Oprósz solą i pieprzem. Dodaj do kaszotto. Danie posyp posiekaną natką.Źródło: Tina