Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śródziemnomorski kociołek"
Miłośnicy solidnych i treściwych obiadów z pewnością będą zachwyceni, gdy na...
Odsłon: 145339
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 130
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 130
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Brokuły oczyść, opłucz, podziel na małe różyczki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w półplasterki. Dymki opłucz, oczyść, posiekaj (bez szczypiorku). Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Kaszę jaglaną dokładnie opłucz na sitku pod zimną bieżącą wodą.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij dymki z czosnkiem. Dodaj marchewki, a po minucie kaszę. Oprósz solą, pieprzem i chili. Wlej gorący bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, przykryj naczynie i gotuj 20 min. Krewetki umyj i osusz. Szyczpiorek posiekaj. Z łososia odkrój skórę, sprawdź, czy nie ma ości – jeśli jakąś wyczujesz, usuń ją pęsetą. Mięso opłucz, osusz na papierowym ręczniku i pokrój w kostkę.
10 min przed końcem gotowania do kaszy dodaj brokuły. Po 5 min wsyp groszek, a po 2 min dołóż krewetki, szczypiorek i pesto. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło. Usmaż na nim łososia (ok. 3 min). Oprósz solą i pieprzem. Dodaj do kaszotto. Danie posyp posiekaną natką.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 35
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 64